Citrusy obsahují nejen vitamín C

Citrusové plody patří k nejvíce využívaným rostlinám komerčně i kulturně. Je to především jejich rozmanitému využití. Zralé citrusové plody jsou využívány jak k přímé konzumaci, pak k výrobě marmelád, džusů, ke konzervaci či výrobě alkoholických nápojů, kandování nebo v gastronomii.

Citrusové plody jsou velmi oblíbené pro svůj vysoký obsah vitamínu C. Obsahují však i řadu dlších vitaminů a minerálních látek, jako je vitamín B biotin, hodně vlákniny a minerálních látek jako je draslík, hořčík a vápník, flavonoidy, karotenoidy a kyselinu citronovou.

Citrusové plody tak dokáží velmi blahodárně působit na lidské zdraví

Konzumací citrusů můžeme zvýšit odolnost našeho organismu vůči bakteriím a virům, přispívají ke snížení hladiny cholesterolu a ve velké míře obsažená vláknina pomáhá udržovat hladinu cukru v krvi na stabilní úrovni. Působí protizánětlivě.

Citrusy dále mají schopnost snižovat krevní tlak a tělesnou teplotu. Citrusy mohou být, díky svým čistícím účinkům, velmi prospěšné během detoxikace. 

Díky svému nízkému obsahu kalorií jsou citrusy skvělou volbou při dietě. Vzhledem k tomu, že obsahují vysoký podíl vody a vlákniny, tak vyvolají rychle pocit sytosti a tím snižují pocit hladu.

Díky šetrnému způsobu hlubokého zamražení si citrusové plody FRUWE zachovávají vysoký podíl zdraví prospěšných látek a navíc ušetříte spoustu času při jejich zpracování. Plody jsou před šetrným zamrazením sklízeny v plné zralosti, důkladně zbaveny slupek a očištěny.

Mražené citrusové plody jsou ideální pro výrobu: 

  • džusů a limonád
  • likérů
  • džemů a marmelád
  • ke kandování
  • do jogurtů

FRUWE nabízí nejčastěji prodávané druhy citusů a to pomeranč, mandarinku a grapefruit v těchto baleních:

Mražený pomeranč kousky 1 x 10kg

Mražené mandarinky segmanty 1 x 10kg

Mražený grapefruit segmenty 1 x 10kg