Horké ovocné nápoje pro chladné měsíce

Horké nápoje jsou velmi oblíbené v zimních měsících nebo třeba během nemoci. Zatímco s vyháněním bacilů je spojen nejvíce zázvorový čaj, tak další ovocné nápoje přináší spoustu vitamínů a s kořením jako je například skořice navozují podzimně vánoční atmosféru a dokáží i skvěle provonět interiér. Teplé ovocné nápoje jsou v chladnějších měsících součástí jídelníčků mnoha kaváren a restaurací.

Mražené ovoce je ideální pro přípravu teplých ovocných nápojů. V zimních měsících je mražené ovoce vždy po ruce a připravit tak ovocný džus je mnohem snadnější, nežli zpracovávání ovoce čerstvého. Mezi mražené ovoce, které doporučujeme pro přípravu teplých ovocných nápojů je například  mražený zázvor, mražená hruška, mražené jablko, brusinky a další. Využít se dají i jiné exotičtější druhy, které sice u nás nejsou tak obvyklé, ale v některých zemích jsou pužívány.