Mražená dýně Hokaido
Pro podzim je typické nejem všemi barvami zbarvené listí na stromech, ale také sklizeň dýní. Dýně se v posledních letech objevuje v našich jídelníčcích stále častěji. Jedlých dýní je mnoho druhů. Nejoblíbenějším druhem je právě dýně hokaido, která má v potravinářství mnoho využití. FRUWE nabízí hluboce zmrazenou dýni hokaido, zbavenou jadřince a pokrájenou na kostky 10x10 mm.
Dýně hokaido je velmi lahodnou favoritkou mezi dýněmi, která se konzumuje i se slupkou.
Dýně hokaido je výborná svou máslovou chutí, ale skrývá v sobě velikou spoustu zdraví prospěšných látek, které navíc ve své kombinaci působí velmi blahodárně na lidské zdraví.
- vitamíny A, B, C, E, K,
- kyselinu listovou a pantotenovou
- omega 3 a 6 mastné nenasycené kyseliny
- betakaroten
- železo
- vlákninu
- hořčík
- sodík
- draslík
- zinek
Dýně je navíc finančně nenáročnou a universální potravinou, ze které se dá připravit prakticky kompletní menu od polévky, přes hlavní jídlo, dezert až po nějakou delikatesu či nápoj.
Mražená dýně je dokonalou variantou pro využití v potravinářství. Podzim láká k přípravě teplých lahodných dýňových polévek, dýňových rizot či koláčů.