Mražená dýně Hokaido

Pro podzim je typické nejem všemi barvami zbarvené listí na stromech, ale také sklizeň dýní. Dýně se v posledních letech objevuje  v našich jídelníčcích stále častěji. Jedlých dýní je mnoho druhů. Nejoblíbenějším druhem je právě dýně hokaido, která má v potravinářství mnoho využití. FRUWE nabízí hluboce zmrazenou dýni hokaido, zbavenou jadřince a pokrájenou na kostky 10x10 mm. 

Dýně hokaido  je velmi lahodnou favoritkou mezi dýněmi, která se konzumuje i se slupkou. 

Dýně hokaido je výborná svou máslovou chutí, ale skrývá v sobě velikou spoustu zdraví prospěšných látek, které navíc ve své kombinaci působí velmi blahodárně na lidské zdraví. 

  • vitamíny A, B, C, E, K, 
  • kyselinu listovou a pantotenovou
  • omega 3 a 6 mastné nenasycené kyseliny
  • betakaroten
  • železo
  • vlákninu
  • hořčík
  • sodík
  • draslík
  • zinek

Dýně je navíc finančně nenáročnou a universální potravinou, ze které se dá připravit prakticky kompletní menu od polévky, přes hlavní jídlo, dezert až po nějakou delikatesu či nápoj. 

 

Mražená dýně je dokonalou variantou pro využití v potravinářství. Podzim láká k přípravě teplých lahodných dýňových polévek, dýňových rizot či koláčů.