Mražené brusinky FRUWE

Brusinky jsou známé především díky svým dezinfekčním účinkům na močový systém. V lidovém léčitelství jsou používány i jako pomoc při průjmových onemocněních, nemocech žlučníku či léčbě cukrovky. Především díky vysokému obsahu živin a antioxidantů se brusinky řadí mezi tzv. superpotraviny. 

Co jste o brusinkách nevěděli?

  • 1/2 šálku obsahuje pouze 25kcal
  • snižují krevní tlak
  • zlepšují funkci imunitního systému
  • jsou prospěšné při nemocech dásní
  • o jejich blahodarných účincích věděli již domorodí Američané

Mražené ovoce jako jsou právě brusinky nachází své využití v potravinářství především díky své unikátnosti. Brusinky jsou totiž velmi náročné na pěstování kvůli specifickým nárokům na složení půdy. Nevypěstujeme si je pak tak snadno jako například kanadské borůvky. Brusinky jsou navíc jedinečné pro svojí specifickou chuť i obsah vitamínů a minerálních látek. Mají vysoký podíl vitamínu A, E a C, železa, vápníku, draslíku a antioxidantů. K některým jídlům jsou takřka nepostradatelné. V české kuchyni jsou brusinky nepostradatelné například při konzumaci oblíbeného jídla jako je svíčková na smetaně. 

Brusinky se skvěle hodí jak ke sladkým, tak do slaných pokrmů. 

Mražené brusinky mají své využití při výrobě například:

  • smoothie nebo džusů
  • výborné jsou v koláčích či muffinech
  • omáčka z brusinek je skvělá ke zvěřině, drůbežímu nebo mletému masu
  • dokonalou je také brusinková marmeláda, která se stává velkou delikatesou v kombinaci s plísňovými sýry
  • do vánočního cukroví

 

FRUWE mražené brusinky dodáváme důkladně omyté, odstředěné, stopek zbavené a hluboce zamrazené.